Energie Management

Energie Management

EMS of Energie Management systeem:

  • Sinds wegvallen terugdraaiende teller en capaciteitstarief belangrijker dan ooit.
  • Zorgt voor gebruik van (zonne) energie als die er is.
  • Bij een dynamisch uurtarief: groot verbruikers pas inschakelen als de elektriciteit goedkoop is, en uitschakelen als die duur is.
  • Slim aansturen thuis batterijen en laadpaal
  • Eigenlijk maar 1 echte totaal oplossing: Loxone

 

Veel systemen en merken wagen stappen op de markt van het energie management. Alleen bieden die systemen slechts een gedeeltelijke oplossing en missen een groot potentieel. In een Smart home is er 1 componenten die alles weet: de Miniserver van Loxone. Hier worden dus alle beslissingen genomen. Zo kan er beslist worden om de woning al iets vroeger op de dag naar de comfort temperatuur te brengen, de gratis zonne energie gaat anders toch maar verloren… Of waarom niet het sanitair warm water extra warm maken zodat er ’s avond gratis warm water ter beschikking is? Zo hoeft de warmte pomp op het duurste moment van de dag ook niet op te springen.

Hoe het werkt

De Miniserver regelt op een intelligente manier de distributie van de energie binnen uw woning of gebouw. Dit afhankelijk van de stroomproductie, vraag en prioriteit. Altijd met het doel om het zelfverbruik te verhogen zonder het elektriciteitsnet te overbelasten of verbruikerspieken te veroorzaken.

Indien gewenst wordt er gekeken voor de plaatsing van een thuis batterij met, natuurlijk, daar aan gekoppeld een slimme sturing. Want alleen zo kan een batterij rendabel zijn.

Loxone_Logo

Visie

Talpe technics is niet de standaard elektro installateur. Onze focus ligt op het afleveren van een Smart home en het slim gebruiken/aansturen van de verschillende technieken in een woning!

Met alle plezier werken we ook samen met collega installateurs en doe-het-zelvers.